Discord

Nem olyan régen megnyílt Shannelv-vel közös Discord szerverünk. Erről szeretnék mindenkinek, aki nem ismer bővebb tájékoztatást adni. Hogyan működik, mi a lényege stb.

Mi a lényege?

Talán ezt lesz a legegyszerűbb elmagyarázni. Nagyon sok külföldi és magyar közösség használja manapság. Nem csak közösség építésre, hanem családi, iskolai, munkahelyi tevékenységre is használható.
Számunkra, és ezzel számotokra is a Discord szervernek az a lényege, hogy ha letöltitek az alkalmazást a telefonotokra, vagy a számítógépetekre, akkor kapni fogtok értesítést arról, hogy ha én, vagy Shannelv kirakunk valamelyik sorozatunkhoz egy-egy részt. Szerintünk ez hasznos abból a szempontból, hogy minél hamarabb tudjátok nézni a kedvenc sorozatitokat.
Van egy másodlagos célja is a szervernek, az pedig a kommunikáció. A szerveren belül vannak külön sorozatokra lebontott szobák, amiben csak arról a sorozatról tudtok beszélgetni SPOILERESEN (de akkor is csak úgy, hogy ha már kint van az utolsó rész magyar felirata). Ezeket a szobákat azoknak érdemes elkerülni, akik még nem nézték meg az összes magyar felirattal kint lévő részt és nem akarnak spoilert. A szervernek ezt a részét valahogy úgy érzem annyira nem fogjuk kihasználni, se ti, se mi, hiszen ott van a facebook csoport, aminek ugye pont ez a lényege. De mivel a Discornak ez az egyik fő eleme, nem akartuk kihagyni ennek a lehetőségét se.

Hogyan tudok csatlakozni?

Ez elég egyszerű. Rákattintasz valamelyik linkre (https://discord.gg/jujhmdfeWH), amelyik a szerverünkre vezet, ott ha még nincs fiókod be kell írnod a nevedet. Ez lehet az igazi neved, vagy pedig bármi más, amit csak akarsz. Ezek után be kell írnod a születési dátumodat. Erre azért van szükség, hogy kiszúrják a kiskorúakat, ugyanis be lehet állítani, hogy legyen 18+-os csatornák is a szerveren. (ILYEN NÁLUNK NINCS.) Ezután be kell írnod az e-mail címedet és a jelszavadat. Ha ezzel meg vagy, már teljes életnagyságban látod a szervert. Írni vagy bármit is csinálni viszont csak akkor tudsz, hogy ha visszaigazoltad az e-mail címedet. Azoknak külön nem magyarázom el hogyan tudnak belépni, akik ismerik a Discordot, mert felesleges.

Hogyan működik maga a szerver?

He belépsz, ezt kell látnod. Ha ezt látod, tökéletesen csináltál mindent. Már csak a szabályzatot kell elolvasni. 🙂

Az ‘ALAP’ kategória alatt egyik szobába se tudsz írni. Megnézni megtudod, de írni nem tudsz. Ez a fordítóknak van. Itt fognak megjelenni a ‘bejegyzések’, hogy ha kijött egy új rész, vagy van valami belejelenteni valónk. Az értesítésekkel nem kell bajlódni. Ha nem piszkáljátok csak akkor fogtok értesítést kapni, hogy ha mi kirakunk valamit, vagy valaki megjelöl valahol.
A többi kategória szabadon használható. Mindegyik szobának van külön leírása, azokat kérlek olvassátok el és azok alapján használjátok/írjatok bele.

Lényegében ennyi. Ennyit tudnék így a Discord szerverről írni azoknak, akik még nem ismerik. Ha esetleg nem értetek valamit vagy nem tudjátok valami hogy működik, akkor nyugodtan kérdezzetek. Vagy itt, vagy Discordon az ‘általános’ szobában.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s